U Francusku se vratilo više od 270 militanata iz Sirije i Iraka

© Foto : PixabayPariz
Pariz - Sputnik Srbija
Pratite nas
Više od 270 francuskih građana koji su se borili na strani militanata u Siriji i Iraku, vratilo se u Francusku, izjavio je ministar unutrašnjih poslova te zemlje Žerar Kolon u intervjuu za nedeljnik „Žurnal du dimanš“.
Borci terorističke grupe DAEŠ u severnoj Siriji - Sputnik Srbija
Teroristi spremaju napade u Evropi

„Teško je potvrditi informacije o ubijenim Francuzima. Što se tiče povratnika, znamo za 217 punoletnih i 54 maloletna lica“, prenosi list odgovor Kolona na pitanje koliko je francuskih džihadista ubijeno u Siriji i Iraku, a koliko ih se vratilo u zemlju.

Francuski ministar istakao je da je teroristička pretnja i dalje veoma velika.

„Dva puta je napad bio usmeren na Jelisejska polja, a naše službe su sprečile sedam pokušaja terorističkih napada od početka godine“, naveo je ministar.

On je dodao da se slučajevi protiv povratnika iz Sirije i Iraka u Francuska razmatraju na sudu, a neki od tih ljudi su u pritvoru.

Kolon je nabrojao i druge pretnje, među kojima je pomenuo lica koja bi mogla da primaju instrukcije iz inostranstva, a posebno od terorističke organizacije Al Kaida, ili lica koja nisu direktno povezana sa Sirijom, ali su pod uticajem propagande.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala