Policija traži Sakašvilija na poljsko-ukrajinskoj granici (video)

© Sputnik / Grigoriy Vasilenko / Uđi u bazu fotografijaUkrajinska policija
Ukrajinska policija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Na ukrajinsko-poljskoj granici traže bivšeg gubernatora Odeške oblasti i bivšeg predsednika Gruzije Mihaila Sakašvilija. U Kijevu smatraju da bi političar mogao da se vrati u Ukrajinu, napisao je na Fejsbuku poslanik Vrhovne rade Jurij Derevjanko.
Mihail Sakašvili - Sputnik Srbija
Sakašvili ne dâ ukrajinsko državljanstvo

Prema rečima ukrajinskog parlamentarca, na pograničnom prelazu „Krakovec“ blokiran je ulazak svim automobilima „prema direktnom ukazu administracije predsednika“ Petra Porošenka. Zbog toga je na prelazu formirana višekilometarska kolona.

Kako piše Derevjanko, u tom trenutku je bilo mnogo policajaca koji su prelazili granicu, dok su vozila graničara „češljala“ polja oko carine u potrazi za Mihailom Sakašvilijem. Automobil poslanika je takođe podvrgnut pregledu.

„To je kršenje ne samo ukrajinskog zakona već i međunarodnih sporazuma o funkcionisanju graničnih prelaza, kao i mučenje na stotine ljudi koji nisu mogli normalno da pređu granicu“, napisao je Derevjanko.

Juče je saopšteno da je Sakašvili učestvovao na manifestaciji u Poljskoj, posvećenoj godišnjici Varšavskog ustanka. Na pograničnom prelazu Poljske odbili su da komentarišu na osnovu kojih dokumenata je bivši predsednik Gruzije, koji je lišen ukrajinskog državljanstva, ušao na teritoriju te zemlje.

Migraciona služba Ukrajine je saopštila da je krajem jula Porošenko oduzeo Sakašviliju državljanstvo, jer je, navodno, prilikom predaje dokumenata za dobijanje državljanstva dao pogrešne podatke. Pre toga je političar izgubio i državljanstvo Gruzije. Sakašvili je Porošenkovu odluku nazvao nezakonitom i saopštio da će se žaliti sudu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala