„Demokrate“ čuvaju Amerikance od Sputnjika

© Sputnik / Mihail Voskresenskiй / Uđi u bazu fotografijaGlavni urednik televizije RT Margarita Simonjan
Glavni urednik televizije RT Margarita Simonjan - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američka nevladina organizacija „Alijansa za zaštitu demokratije“, koja se delom finansira iz Nemačkog maršalovog fonda u SAD, pokrenula je novi internet portal sa ciljem da prati „rusku propagandu“, između ostalog vesti koje plasiraju ruski mediji, među kojima su televizija RT i agencija Sputnjik.
Vašington post - Sputnik Srbija
„Vašington post“ Trampu: Bori se protiv ruske propagande

„Alijansa za zaštitu demokratije strogo čuva demokratiju, pažljivo štiteći Amerikance od uticaja RT-a i Sputnjika“, prokomentarisala je Simonjanova pokretanje novog portala. 

Naime, pomoću platforme pod nazivom „Hamilton 68“ u realnom vremenu pratiće se sadržaj preko 600 naloga na društvenoj mreži Tviter kako bi se kontrolisalo širenje takozvane ruske propagande. Pod budnim okom zaposlenih u američkoj NVO, između ostalog, biće nalozi medijskih kuća RT i Sputnjik, ali i Ministarstva inostranih poslova Rusije.

Novi portal će biti podeljen u dve sekcije — u jednoj će biti prikazivan sadržaj naloga na Tviteru medija, koji su, kako je ocenjeno, pod kontrolom ruske vlasti, dok će druga pratiti sadržaj koji stvaraju „botovi“ i „trolovi“.

Naime, reč je o kampanjama širenja ruskog uticaja, a uzimaće se u obzir sadržaj koji se tiče i „realnih, ali i lažnih vesti“.

U poslednje vreme tema informacione borbe proti ruskih medija je sve rasprostranjenija na Zapadu, a ne treba zaboraviti ni da je Evropski parlament prošlog novembra usvojio rezoluciju u kojoj se ruske medijske kuće Sputnjik i RT ocenjuju kao glavne pretnje.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala