Rusija o američkim sankcijama: Kratkovida i opasna politika

© Sputnik / Maksim BlinovMIP Rusije
MIP Rusije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski spoljnopolitički resor reagovao je na to što je predsednik SAD Donald Tramp potpisao zakon o novim sankcijama Rusiji, naglasivši da je veoma kratkovida i čak opasna linija koja preti da potkopa globalnu bezbednost.
Dmitrij Medvedev - Sputnik Srbija
Medvedev: Rusiji objavljen trgovinski rat

Ministar inostranih poslova izrazio je žaljenje povodom uvođenja novih antiruskih mera od strane Vašingtona i naglasio da „nikakve pretnje i pokušaji da se izvrši pritisak na Rusiju neće nju naterati da promeni svoju politiku ili ide nauštrb nacionalnih interesa“.

Pritom, u MIP-u su naveli da su otvoreni za saradnju sa SAD u onim sferama gde je to korisno za Rusiju i međunarodnu bezbednost, uključujući regionalne konflikte.

„Međutim, plodotvorna saradnja je moguća samo ako vašingtonski političari prevaziđu sopstvene zablude, prestanu gledati na ostali svet kroz iskrivljenu realnost „američke izuzetnosti“.

Saopšteno je i da Moskva ostavlja sebi pravo na kontramere prema SAD.

U sredu je predsednik SAD Donald Tramp potpisao zakon o sankcijama Rusiji, Iranu i Severnoj Koreji, koji je doneo Kongres. Kongres je imao više nego dovoljno glasova kako bi prevazišao mogući veto predsednika Trampa i šef države je bio gotovo prinuđen da potpiše zakon.        

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala