Prema propozicijama, prva faza „Poljske kuhinje“ je takmičenje u vatrenoj osposobljenosti.
Vojni kuvari su imali zadatak da na strelištu u Alabinu pogode metu iz automatske puške „kalašnjikov“ sa udaljenosti od 100 metara. Svi učesnici su ispalili po šest metaka iz ležećeg položaja — tri metka su bila probna, a tri su ocenjivana.
Iako su dan ranije na probnom gađanju bili među tri najbolje ekipe, tokom samog takmičenja srpski kuvari nisu pokazali takvu preciznost.
Gađalo se iz automatske puške AK-74 kalibra 5,45 milimetra, koju naša vojska inače ne koristi.
U „Poljskoj kuhinji“ se takmiči šest zemalja: Rusija, Azerbejdžan, Belorusija, Mongolija, Izrael i Srbija, a na strelištu su se najbolje pokazali domaćini Rusi.
Aktivna faza takmičenja „Poljska kuhinja“ počinje 3. avgusta, kada će vojni kuvari spremati jela i pekarske proizvode po receptima koje sami izaberu od namirnica koje obezbeđuje organizator takmičenja.
Treća faza takmičarskog dela programa biće nadmetanje u pripremanju hrane i pečenju hleba prema meniju i receptima koje određuje organizator takmičenja.
Na zatvaranju Vojnih igara, 12. avgusta u Alabinu, nedaleko od Moskve, vojni kuvari će spremati nacionalna jela, ali taj deo programa nije takmičarskog karaktera i neće se ocenjivati.
Reprezentaciju Srbije čini osmočlana ekipa, od kojih se takmiče četiri člana — dva kuvara i dva pekara.
Kuvari Vojske Srbije prvi put učestvuju na Međunarodnim vojnim igrama u Rusiji, a obećavaju da će u nastavku takmičenja dati sve od sebe da dostojno reprezentuju našu zemlju i Vojsku Srbije.