Rusija: Amerika u Ukrajini doliva ulje na vatru

© AP Photo / Efrem LukatskyUkrajina, oružje
Ukrajina, oružje - Sputnik Srbija
Pratite nas
Izrada plana isporuka oružja Ukrajini, po svemu sudeći, zasniva se na činjenici da je situacija na istoku zemlje nedovoljno eksplozivna. Opravdanje da se radi o isporukama naoružanja odbrambenog karaktera ne menja suštinu, rekao je direktor Departmana za pitanja neširenja i kontrole naoružanja Ministarstva inostranih poslova Mihail Uljanov.
Ukrajinski vojnici odmaraju se na tenkovima tokom vojne vežbe u blizini Žitomira, 150 kilometara zapadno od Kijeva. - Sputnik Srbija
Pentagon i Stejt department predlažu isporuku protivtenkovskog oružja Kijevu

„Izrada plana isporuka oružja Ukrajini, po svemu sudeći, izgleda da se zasniva na tome da je situacija na istoku zemlje nedovoljno eksplozivna i da treba doliti ulje na vatru. To što se radi o isporukama naoružanja odbrambenog karaktera, suštinu ne menja, tim pre što ustanici ne preduzimaju pokušaje širenja teritorije koju kontrolišu i Kijev nema od koga da se brani“, rekao je Uljanov.

List „Volstrit džurnal“, pozivajući se na američke činovnike, saopštio je juče da Pentagon i Stejt department prave plan isporuka protivtenkovskih raketa i drugog naoružanja Ukrajini. Odobrenje Bele kuće za sada nije stiglo.

„Međutim, krugovi u Ukrajini koji su skloni da upotrebe silu američke isporuke bi sigurno shvatili kao ohrabrenje za vojne akcije. Odgovornost za takav razvoj događaja pala bi ne samo na Kijev, već i na Vašington“, dodao je visoki ruski zvaničnik.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala