Rusija će povećati period izdavanja viza Amerikancima u slučaju da to učine SAD

© Fotolia / Svetlana67Stranica zagranpasporta s rossiйskoй vizoй
Stranica zagranpasporta s rossiйskoй vizoй - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija će preduzeti recipročne diplomatske mere u slučaju da ambasada SAD u Rusiji produži čekanje za izdavanje viza ruskim građanima – jedna od opcija je i prekid rada ruskog konzulata u SAD, izjavio je član Komiteta za međunarodna pitanja Saveta federacije Rusije Igor Morozov.

„Očigledno je ukoliko američka ambasada zaista odluči da produži rok za čekanje prilikom izdavanje viza, to ne bi imalo nikakve veze sa smanjenjem broja ljudi koji tamo rade. Iz tog razloga Rusija je spremna da preduzme diplomatske mere. Kao što je to običaj u diplomatskoj praksi, rokovi izdavanja ruskih viza Amerikancima će takođe biti produženi“, rekao je.

Predsedavajući Odbora za međunarodne poslove Saveta federacije Rusije Konstantin Kosačov - Sputnik Srbija
Moskva: Žestoko ćemo odgovarati Americi

Istovremeno, on je istakao da bi jedna od mera mogla da bude i prekid rada ruskog konzulata u SAD.

„Pitanje je kome će od toga biti bolje? Mi smatramo da Stejt department ima dobru priliku da pokaže da je zainteresovan da uspostavi bolje odnose sa Rusijom“, naveo je.

Podsetimo, ambasada SAD u Rusiji nije isključila mogućnost da će smanjenje broja američkih diplomata u Rusiji uticati na period izdavanja američkih viza građanima Rusije.

Ambasada se takođe žalila i na to da joj nije dozvoljen pristup jednom od objekata u njihovom vlasništvu, a reč je o kući koja se nalazi u „Srebrnom boru“ – odmaralištu na periferiji Moskve.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala