Severna Koreja: Odlučno protiv SAD u slučaju novih sankcija

Pratite nas
Vlasti Severne Koreje upozorile su SAD da će preduzeti odlučne korake u slučaju da Vašington pojača sankcije protiv Pjongjanga, prenose mediji.

Pored toga, iz Pjongjanga kažu da je testiranje balističkog projektila upozorenje za SAD zbog nastojanja da nametnu nove sankcije.

Ministarstvo spoljnih poslova Severne Koreje navelo je da je američka kampanja samo dodatno opravdanje za Severnu Koreju da nastavi sa razvojem svojeg oružja i poručilo je SAD da se probudi iz smešnog sna, prenosi AFP.

Američki avioni B-1B Lancer - Sputnik Srbija
Poruka SAD Pjogjangu: Bombarderi preleću iznad Korejskog poluostrva

„Ako se Jenkiji usude da pošalju nuklearnu bombu na našu zemlju, pokazaćemo im onda kako se deluje sa nuklearnom moći“, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Odgovor Severne Koreje došao je nakon što je američki predsednik Donald Tramp rekao da neće dozvoliti da Kina ne čini ništa u vezi sa Severnom Korejom i nakon što su dva američka strateška bombardera preletela Korejsko poluostrvo prilikom zajedničke vežbe sa japanskim i južnokorejskim vojskama. 

Severna Koreja izvela je u petak popodne raketnu probu, čime je lider Kim Džong Un testirao sposobnost svoje vojske da napadne teritoriju SAD, prenosi AFP.

Tehnički detalji te probe pokazali su znatno veći domet projektila, koji bi teoretski mogao da dosegne do obala SAD, ocenili su stručnjaci.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala