I to će da ukinu: EU traži veću cena hleba

Pratite nas
Ministar trgovine Rasim Ljajić izjavio je da će država u nekom trenutku morati da ukine uredbu o zaštiti cene hleba od brašna Tip 500.
Hleb - Sputnik Srbija
Prodavali jeftino hleb, zaradili kaznu od 100.000 dinara

„U nekoliko navrata smo dobili preporuku Evropske komisije da i tu uredbu ukinemo“, rekao je Ljajić za Tanjug i objasnio da je ta uredba jedina preostala uredba kojom se u Srbiji reguliše cena nekog proizvoda.

Ljajić objašnjava da država uredbom o ceni hleba štiti one najsiromašnije, ali i da se ona kosi sa principima slobodnog funkcionisanja tržišta i da ćemo, u nekom trenutku, morati da je ukinemo.

„Razvoj ekonomije je, ipak, najbolja socijalna politika“, ocenjuje ministar, govoreći o tome na koje načine Vlada može da smanji nivo siromaštva u državi. 

Na pitanje da li i dalje postoji ideja u Vladi da se izrade socijalne karte za najsiromašnije građane, Ljajić je objasnio da je za izradu socijalnih karata potrebno oko 30 miliona evra, a da su rezultati koji bi se time dobili „pod znakom pitanja“.

„Najbolja socijalna politika su jaka ekonomija i zapošljavanje ljudi. To je ono što trajno rešava problem siromaštva“, rekao je ministar.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala