Poginuo dopisnik RT u Siriji

© Sputnik / Mihail Voskresenskiй / Uđi u bazu fotografijaPripadnici sirijske vojske i dobrovoljci na prilazu gradu Karjatejn u sirijskoj provinciji Homs
Pripadnici sirijske vojske i dobrovoljci na prilazu gradu Karjatejn u sirijskoj provinciji Homs - Sputnik Srbija
Pratite nas
Novinar Haled Hatib koji je sarađivao sa arapskim RT, poginuo je tokom DAEŠ-ovog granatiranja u sirijskoj provinciji Homs.

Novinar je poginuo dok je pokrivao operaciju protiv terorista DAEŠ-a u oblasti Suhna na istoku provincije.

„Televizija RT izveštava o smrti svog dopisnika Halida Hatiba, koji je danas ubijen tokom medijskog izveštavanja o operaciji sirijske vojske protiv terorista DAEŠ-a u blizini oblasti Suhna istoku provincije Homs“, navodi se u saopštenju na arapskoj verziji sajta

Hatib je imao 25 godina i bio je student Univerziteta u Damasku.

Novinar je bio „onlajn“ pre samo šest časova. Njegova objava na Fejsbuku otkrila je njegov položaj u mestu Suhna sa komentarom „O, bože“.

Izvor u Ministarstvu za informacije Sirije saopštio je da je u napadu ranjen kamerman.

„Informisan sam da je poginuo dopisnik, a ranjen kamerman u blizini Suhne“, rekao je predstavnik Ministarstva za Sputnjik i dodao da nije dobio nikakve dodatne detalje.

Povodom smrti Hatiba oglasila se i glavna urednica RT i Sputnjika Margarita Simonjan koja je izjavila saučešće porodici poginulog.

„Novinar sa kojim je sarađivala naša arapska televizija je poginuo danas u Siriji. Tuga za celu porodicu, kolege, za sve koji su ga poznavali…“, napisala je ona na Tviteru.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala