Razgraničenje na srpsko i albansko — moguće trajno rešenje za Kosovo

© Sputnik / Radoje PantovićIvica Dačić
Ivica Dačić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocenio je da je razgraničenje na ono „što je srpsko i što je albansko, jedno moguće trajno kompromisno rešenje“ u dijalogu o KiM.
Molitva u Prištini - Sputnik Srbija
Šta je realnost: Za 100 godina neće biti EU, a Kosovo će biti deo Srbije

Dačić je u autorskom tekstu za „Blic“ od ponedeljka najavio je da će sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, koji je i pokrenuo pitanje unutrašnjeg dijaloga o Kosovu i Metohiji, proveriti mogućnost razgraničenja na tom prostoru.

„U dogovoru Srba i Albanaca to je jedno moguće trajno kompromisno rešenje, uz poseban status za naše crkve i manastire i uz Zajednicu srpskih opština na jugu Kosova.

Ako se ispostavi da je to nemoguće, ili da je neprihvatljivo, neću biti nesrećan, nego ću probati da dam doprinos u pronalaženju trajnog i realnog rešenja“, kazao je Dačić.

Prema njegovim rečima, dijalog o Kosovu i Metohiji daje odgovor na pitanje „koliko smo zreli“.

„Kosovo jeste naša vrednost, ali samo u onoj meri u kojoj se i sami prema njemu tako ponašamo. Mi smo ti koji mu određujemo vrednost i važnost uz samo jedan uslov, uslov svih uslova naše budućnosti. Ona ne sme da bude krvava i to mora da bude naša crvena linija“, naveo je Dačić.

 

Izvor: Beta

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala