„Ćevape pravimo od čistog junećeg mesa. Veoma je važno da meso odleži. Prvo se iseče na sitne komade, dodaju se začini — so i biber — i ostavi se da odstoji, najbolje da prenoći, a nakon toga meso se dva puta melje i dodaje mu se malo vode da bi bilo mekano. Potom se ćevapi formiraju i peku“.
Kuvari kažu da su imali tremu kada su spremali hranu za ruskog ministra: „To je velika čast. Nije nam bilo svejedno da spremamo za ministra. S jedne strane, verujemo u sebe, ali s druge strane, imali smo neku dozu treme, pošto je u pitanju ministar i to velike ruske armije. Bili smo ponosni kada je došao kod nas i skoro najduže se zadržao na našem štandu. Zaista smo počastvovani“, rekao je za Sputnjik Goran Ivanić, pripadnik Vojske Srbije i pekar u srpskoj ekipi.
Inače, oko srpske trpeze vladala je najveća gužva, pa se sto očas posla ispraznio. Rusi su hvalili našu hranu, a neki su gucnuli i šljivovicu iz čokanja.