Srbi uslovljavaju Haradinaja

© Wikipedia / DjidashSrpska lista
Srpska lista - Sputnik Srbija
Pratite nas
Srpska lista, koja u kosovskom parlamentu ima devet poslanika, izbor Ramuša Haradinaja za premijera uslovljava formiranjem Zajednice srpskih opština, piše prištinski „Zeri“, pozivajući se na svoje izvore.
Ramuš Haradinaj - Sputnik Srbija
Haradinaj i Veselji razgovarali sa Srpskom listom?

Srpska lista, naime, još nije odlučila kojeg kandidata će podržati za premijera, a kako je ranije saopšteno ta stranka će to odlučiti kada mandatar bude imenovan, odnosno nakon konsultacija sa Beogradom.

Poslanik Srpske liste Saša Milosavljević izjavio je juče da Srpska lista još nije odlučila ni da li će glasati za reizbor Kadrija Veseljija, koji se spominje kao mogući kandidat velike, tzv. ratne koalicije, za predsednika kosovskog parlamenta.

Nakon što se registrovao kao poslanik kosovske skupštine, zamenik lidera Demokratske partije Kosova Enver Hodžaj izrazio je nadu da će se Srpska lista pridružiti koaliciji okupljenoj oko DPK-a, čiji je kandidat za premijera Haradinaj, za kojim je Srbija raspisala poternicu zbog ratnih zločina nad srpskim civilima.

Inače, formiranje Zajednice srpskih opština je obaveza koja proizlazi iz Briselskog sporazuma koji su potpisali Beograd i Priština.

 

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala