Najlakše je prosipati kletve

© Sputnik / Radoje PantovićVažno je da stvari ne stavljamo pod tepih.
Važno je da stvari ne stavljamo pod tepih. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas u Nišu da je njegova inicijativa za „unutrašnji dijalog“ o Kosovu i Metohiji nešto što bi svako ozbiljan i odgovoran morao da pokrene i dodao da mnogi samo razmišljaju šta je to što se narodu sviđa, a ne i šta nam je potrebno.
Bedžet Pacoli - Sputnik Srbija
Pacoli: Vučić je shvatio

Predsednik Vučić je rekao da on ni do sada nije tako razmišljao i radio, jer da je radio samo ono što se narodu sviđa, mi danas ne bismo imali stabilne finansije, Zakon o radu, uređenu ekonomiju, a zemljom bi, kazao je, upravljali oni koji uzmu milion, dva, deset ili sto, a ne vrate ništa, jer su se tako dogovorili sa političarima.

„To više nije moguće u Srbiji“, istakao je.

„Srbija je normalna, pristojna i sve uspešnija zemlja, a to je moguće samo kada narodu ne podilazite, već rešavate probleme. I to je neka vrsta dijaloga“, kazao je.

Vučić neposredno pre polaganja kamena-temeljca za austrijsku fabriku „Cumtobel“.

„Ako neko misli da je najlakše da prosipa kletve, a neko da zabije glavu u pesak kao noj i kaže ’mene to ne interesuje, neka Vučić rešava te probleme‘“, onda je i to neka vrsta dijaloga“, rekao je srpski predsednik i dodao da je i zbog toga zadovoljan, jer će neki pokazati da nemaju rešenje, a neki da nemaju odgovornosti.

„Zahvalan sam ljudima i intelektualcima, kao što je Duško Kovačević, ljudima iz civilnog sektora, nevladinog, i političarima koji su na ozbiljan način razumeli potrebu da sve što uradiš danas jeste deset puta bolje nego sutra“, istakao je.

On je dodao da nije ponudio rešenje, već samo razgovore, te da smatra da je razgovor uvek lekovit.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala