Moskva Bukureštu: Očekujemo da krivci budu kažnjeni

© AP Photo / Dmitry LovetskyMinistarstvo inostranih poslova Ruske Federacije zgrada panorama RF MID Rusija
Ministarstvo inostranih poslova Ruske Federacije zgrada panorama RF MID Rusija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Moskva je uputila odlučan protest privremenom povereniku za poslove Rumunije u Rusiji u vezi sa zabranom rumunskih vlasti da avion u kojem je bio potpredsednik ruske vlade Dmitrij Rogozin preleti vazdušni prostor Rumunije.

Moskva je naglasila da je svojim dejstvima Bukurešt ugrozio bezbednost više od 160 putnika koji su leteli ovim avionom. 

„Moskva ovaj incident ocenjuje kao svesnu provokaciju, koja nanosi ozbiljnu štetu bilateralnim odnosima“, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Rusije. 

Potpredsednik vlade Rusije zadužen za vojni sektor Dmitrij Rogozin - Sputnik Srbija
Rogozin rumunskim vlastima: Očekujte odgovor, gadovi

Rusija očekuje da će Rumunija razjasniti uzroke incidenta s avionom u kojem je leteo Rogozin i da će krivci biti kažnjeni, naveo je zamenik ministra inostranih poslova Rusije Grigorij Karasin. 

U četvrtak je zabranjen ulazak u Moldaviju nizu predstavnika Rusije, među kojima su bili i gosti koji su se uputili u Pridnjestrovlje radi učešća u prazničnom obeležavanju 25. godišnjice mirovne operacije u regionu. 

U petak su rumunske vlasti zabranile avionu u kojem je bio Rogozin da preleti teritoriju ove zemlje, uz obrazloženje da je reč o funkcioneru koji je pod sankcijama. U putničkom avionu kompanije S7 koji je leteo iz Moskve u Kišinjev bilo je 165 putnika, među kojima 11 dece. Avion je sleteo u Minsk. 

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala