Kišinjev pokušao da spreči dolazak Rogozinovog aviona

© Sputnik / Sergeй Mamontov / Uđi u bazu fotografijaDmitrij Rogozin
Dmitrij Rogozin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Potpredsednik ruske Vlade Dmitrij Rogozin saopštio je da je Kišinjev pokušao da spreči dolazak aviona iz Domodedova kojim treba da dođe ruska delegacija.

„U Kišinjevu su pokušali da otkažu dolazak aviona iz Domodedova kompanije S-7 kojim planira da poleti naša delegacija“, napisao je Rogozin na Tviteru.

Dmitrij Rogozin je planirao da razgovara danas sa predsednikom Igorom Dodonom. Sutra će zajedno sa predsednikom Moldavije otići u Benderi, gde će prisutvovati događaju povodom 25. godišnjice Mirovne misije na Dnjestru.

Posete potpredsednika Vlade Rusije Kišinjevu razbuktala je skandal.

Ministarstvo inostranih poslova i evropskih integracija ukazalo je ruskom ambasadoru Faritu Muhametšinu da nije pametno jednostrano organizovati događaj u čast jubileja mirnodopske misije. U resoru su podsetili na stav moldavske Vlade koja insistira na zameni ruskih mirotvoraca koji učestvuju u međunarodnoj posmatračkoj misiji.

Premijer Pavel Filip koji je deo vladajuće proevropske koalicije pozdravio je Rogozinovu posetu. Međutim, naglasio je da je njegov dolazak vojnim avionom nemoguć. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala