Tilerson: Nigde ne nameravam da idem

© REUTERS / Carlos BarriaAmerički državni sekretar Reks Tilerson i direktor saveta za ekonomiju u Beloj Kući Geri Kon na večeri u Beloj kući
Američki državni sekretar Reks Tilerson i direktor saveta za ekonomiju u Beloj Kući Geri Kon na večeri u Beloj kući - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki državni sekretar Reks Tilerson izjavio je da će ostati na svom položaju sve dok mu predsednik to bude dozvoljavao, a odnose sa Donaldom Trampom opisao je kao dobre.
Američki državni sekretar Reks Tilerson na konferenciji za medije u Vašingtonu - Sputnik Srbija
Stejt department: Tilerson nema nameru da se povuče

„Nigde ne nameravam da idem iz Stejt departmenta“, odgovorio je Tilerson na pitanje novinara pre sastanka sa ministrom spoljnih poslova Katara Muhamedom bin Abdurahmanom Tanijem.

Američki državni sekretar rekao je da ima „dobre“ odnose sa predsednikom Donaldom Trampom i da će ostati na ovom mestu „sve dok mu to predsednik bude dozvoljavao“.

U ponedeljak je Si-En-En objavio da Tilerson razmatra da podnese ostavku u Stejt departmentu pre kraja godine zbog rastućih frustracija u Trampovoj administraciji.

Televizija je tvrdila da je Tilerson u sukobu sa Belom kućom po nekoliko pitanja, uključujući i kadrovsko pitanje u Stejt Departmentu i politiku prema Iranu.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala