Ukrajinski „Antonov” ide u staro gvožđe

© Foto : WikimediaAvion An-124
Avion An-124 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ukrajinska kompanija za proizvodnju aviona „Antonov”, koja je proizvela najveći avion na svetu An-124 „Ruslan” i An-225 „Mrija” biće ugašena u naredna dva meseca, naložila je ukrajinska vlada Komisiji na čelu sa zamenikom ministra za ekonomski razvoj i trgovinu Jurijem Brovčenkom.
Američki predsednički avion poznat pod imenom Erfors 1 - Sputnik Srbija
Ukrajina nudi Trampu svoj predsednički avion „antonov“

Komisija treba da „obezbedi likvidaciju koncerna za dva meseca, a za tri da preda Vladi likvidacioni bilans koncerna“, navodi se u ukazu Vlade od 19. jula.

Ranije su u sastav koncerna ulazila samo preduzeće „Antonov“, kao i harkovsko preduzeće za proizvodnju aviona i državno preduzeće „Zavod 410 GA“ u Kijevu.

Odluka o gašenju „Antonova“ je doneta još u januaru 2016. godine. Kako je tada objasnila pres-služba Ministarstva za ekonomski razvoj i trgovinu, ona je doneta „zbog odsustva učesnika“, jer sva tri preduzeća čine koncern „Ukroboronprom“.

Koncern „Antonov“ je osnovan 1946. godine u Novosibirsku. Šest godina kasnije su ga premestili u Kijev. Koncern je konstruisao putnički avion An-24, teretni An-124 „Ruslan“, kao i najveći avion na svetu An-225 „Mrija“.    

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala