Erdogan: Rusija i Turska potpisale sporazum o isporuci S-400

© Sputnik / Grigoriy SisoevProtivvazdušni raketni sistem S-400 "Trijumf" tokom vojnih vežbi u Moskovskoj oblasti
Protivvazdušni raketni sistem S-400 Trijumf tokom vojnih vežbi u Moskovskoj oblasti - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da je sa Rusijom potpisan dokument o isporučivanju protivavionskih raketnih sistema S-400.
Redžep Tajip Erdogan - Sputnik Srbija
Erdogan Americi: Ne brinite o S-400

„Rusija i Turska su učinile neophodne korake, stavljeni su potpisi, nadam se da ćemo videti S-400 u našoj zemlji. I zajedno ćemo ih proizvoditi“, rekao je Erdogan poslanicima vladajuće Partije pravde i razvoja u Ankari.

Turski lider nije precizirao kada su i koji tačno dokumenti potpisani. Ranije je Erdogan izjavio da su pregovori sa Rusijom o nabavci S-400 uglavnom završeni.

On je dodao da svaka zemlja nastoji da obezbedi svoju nacionalnu bezbednost i dužna je da to radi.

„A ukoliko postoji mogućnost zajedničke proizvodnje (sistema PVO), to je uvek poželjno. Ako mi godinama ne možemo to da ostvarimo sa SAD, sami ćemo naći rešenje. Grčka koristi S-300 i Ameriku to ne brine. Zašto im smeta naša saradnja sa Rusijom?“, upitao je on.

Protivvazdušni sistem S-400 „Trijumf“ predstavlja izuzetno precizan sistem za odbranu od strateške i taktičke avijacije, balističkih raketa, kao i hiperzvučnih objekata.

Trenutno nijedna zemlja u svetu ne raspolaže sličnim PVO sistemom kao što je ruski S-400, a dosad je jedini kupac tih kompleksa Kina.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala