Rotšildova banka izbačena iz Bolivije

© AFP 2023 / FABRICE COFFRINIRotšild banka
Rotšild banka - Sputnik Srbija
Pratite nas
U novembru prošle godine, Bolivija je postala najnovija zemlja koja je izbacila Rotšildove banke iz svoje države, a predsednik Evo Morales je najavio da Bolivija više neće odgovarati na pritisak ili finansijske ucene američke vlade ili međunarodnih bankarskih institucija koje su pod kontrolom Rotšilda.
Platne kartice - Sputnik Srbija
Rotšild: Centralne banke sprovode globalni finansijski eksperiment

Nešto malo više od šest meseci kasnije, bolivijski predsednik Evo Morales je proglasio „potpunu nezavisnost“ od međunarodnog bankarskog kartela i Rotšildovih međunarodnih organizacija za kreditiranje novca, prenosti Telesur TV.

„Na dan poput današnjeg je 1944. godine završena Ekonomska konferencija u Breton Vudsu (SAD), na kojoj su uspostavljeni MMF i Svetska banka“, napisao je Morales na Tviteru.

„Ove organizacije su diktirale ekonomsku sudbinu Bolivije i celog sveta. Danas možemo reći da smo potpuno nezavisni od njih“, rekao je predsednik Morales za Telesur TV.

Morales je rekao da je prošlo vreme kada je zavisnost Bolivije od agencija koje su pod kontrolom Rotšilda bila toliko velika da je Međunarodni monetarni fond imao kancelariju u vladi Bolivije, pa čak i učestvovalo u njenim sastancima.

 

Izvor: Veb tribjun

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala