Rusija: Pokušaji terorista da osujete pomirenje u Siriji biće kažnjeni

© Ministerstvo oboronы RF / Uđi u bazu fotografijaSergej Rudskoj načelnik Glavne operativne uprave Generalštaba Rusije
Sergej Rudskoj načelnik Glavne operativne uprave Generalštaba Rusije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Svi pokušaji terorista i njihovih potčinjenih da osujete proces pomirenja u Siriji će se žestokim merama kažnjavati, izjavio je načelnik operativne uprave Generalštaba Rusije Sergej Rudskoj.

„Naglašavam da će ruske snage u saradnji sa sirijskom armijom učiniti sve kako bi u Siriji zavladao mir. Pokušaji terorista da to osujete neće biti tolerisani“, rekao je Rudskoj.

Istovremeno, on je istakao da će operacija oslobođenja teritorije od terorističkih grupacija DAEŠ i Nusra front biti nastavljena.

Jerusalim - Sputnik Srbija
Izrael ne želi Iran u Siriji

Govoreći o dosadašnjim uspesima ruske vojske, Rudskoj je rekao da je za protekla dva meseca krstarećim raketama uništeno šest objekata DAEŠ-a.

U pitanju su rakete „Kalibar“ i „H-101“. Takođe, u prethodna dva meseca očišćeno je oko 20.000 kvadratnih kilometara teritorije, što je 40 odsto ukupne oslobođene teritorije.

Pored toga, sirijska vojska uspostavila je kontrolu nad većim delom iračko-sirijske granice, a nastavljaju se konsultacije i na uvođenju još jedne zone deeskalacije tenzija, i to u provinciji Idlib, dodaje Rudskoj.

Takođe, sirijska vojska uspela je da se domogne ključnog mesta na putu ka Dejr el Zoru, a usput je oslobođeno i nekoliko nalazišta nafte i gasa.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala