Trampov zet u Senatu: Ne postoji nikakva zavera sa Rusijom

© REUTERS / Jonathan ErnstPredsednik SAD Donald Tramp, sekretar za trgovinu Vilbur Ros i savetnik Donalda Trampa Džared Kušner pre sastanka sa kraljem Saudijske Arabije Salmanom bin Abdulazizom Al Saudom u Rijadu
Predsednik SAD Donald Tramp, sekretar za trgovinu Vilbur Ros i savetnik Donalda Trampa Džared Kušner pre sastanka sa kraljem Saudijske Arabije Salmanom bin Abdulazizom Al Saudom u Rijadu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Zet američkog predsednika Džared Kušner je prilikom saslušanja u američkom Senatu opovrgao navode o zaveri između Donalda Trampa i Rusije, prenose mediji.

„Želim jasno da kažem — nisam učestvovao u zaveri sa Rusijom i ne znam nikoga u predizbornom štabu koji bi tako nešto uradio“, rekao je Kušner novinarima. 

Predsednik SAD Donald Tramp tokom telefonskog razgovora sa saudijskim kraljem Salmanom - Sputnik Srbija
Bivši Trampov savetnik: Tokom kampanje nismo razgovarali o Rusiji

On je odbacio i navode da je njegova porodična firma od Rusije dobijala bilo kakva finansijska sredstva i obećao da će, ukoliko to bude potrebno, predočiti sve dokumente kako bi dokazao svoju tvrdnju.

Kušner je u dosadašnjim pismenim obraćanjima Kongresu takođe odbacio sve navode da je pokušavao da uspostavi „tajni kanal“ komunikacije sa Rusijom kako bi se rešili bilateralni problemi.

On je demantovao i da je sa šefom ruske „Vnešekonombanke“ Sergejem Gorkovim još u decembru 2016. godine razgovarao o mogućnosti ukidanja antiruskih sankcija.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala