Trampov zet: Nisam u zaveri sa stranom vladom

© REUTERS / Yuri GripasViši savetnik u Beloj kući Džared Kušner
Viši savetnik u Beloj kući Džared Kušner - Sputnik Srbija
Pratite nas
Zet američkog predsednika Donalda Trampa i viši savetnik u Beloj kući Džared Kušner rekao je u svojoj izjavi za kongresne odbore da „nije u zaveri“ sa Rusijom niti da je predlagao tajne kanale sa Moskvom prošle godine.
Predsednik SAD Donald Tramp tokom telefonskog razgovora sa saudijskim kraljem Salmanom - Sputnik Srbija
Bivši Trampov savetnik: Tokom kampanje nismo razgovarali o Rusiji

„Nisam bio u zaveri niti znam da je iko iz kampanje bio u dogovoru sa bilo kojom stranom vladom“, rekao je Kušner u pismenoj izjavi objavljenoj pre njegovog pojavljivanja na zatvorenom sastanku sa članovima američkog Kongresa.

„Nisam imao nikakve neprikladne kontakte. Nisam se oslanjao na ruska sredstva za finansiranje mojih poslovnih aktivnosti u privatnom sektoru“, istakao je on.  

Kušner je dodao da je imao „možda četiri kontakta sa predstavnicima Rusije“ tokom kampanje 2016. godine i prelaznog perioda nakon Trampove pobede.

U mejlovima koji su objavljeni ovog meseca pokazuje se da je Trampov sin, Donald Mlađi, prihvatio sastanak u Trampovoj kuli u Njujorku u nadi da će dobiti kompromitujuće informacije o Hilari Klinton, ali Kušner tvrdi da nije video te mejlove do skoro, kada mu ih je pokazao advokat, preneo je AP.    

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala