Drama u Mosulu: Novinarka Sputnjika oči u oči sa teroristom (video)

© AFP 2023 / Ahmad Al-RubayePogled na razrušeni Stari grad Mosula
Pogled na razrušeni Stari grad Mosula - Sputnik Srbija
Pratite nas
Novinarka arapske redakcije Sputnjika Sara Nuredin našla se usred pucnjave u iračkom Mosulu kada su njenu ekipu napali teroristi, ali ona nije povređena, dok je jedan irački vojnik ranjen.

Kako je rekla, prilikom snimanja kako iračke snage deminiraju zgradu u oslobođenom kvartu Majadin, jedan terorista iskočio je na metar od ekipe i zapucao, ali nije pogodio nju, već jednog pripadnika iračke vojske.

Vojnici iračkih protivterorističkih snaga u Mosulu - Sputnik Srbija
Zašto mediji ne vide da je Mosul pun terorista

„Vojnik je zadobio pet prostrelnih rana, a ja sam se malo ugruvala dok sam bežala odatle“, navela je Nuredinova i dodala da bi, sudeći po lokaciji, napadač mogao da bude jedan od snajperista DAEŠ-a koji je ostao u tom gradu.

„Tada mi je doviknuo: ’beži odavde, ranjen sam’. Međutim ja sam ga povukla sa sobom i sakrili smo se od teroriste. Vojnik je mislio da umire i počeo je da se moli. Međutim, videla sam teroristu, on je u rukama držao automatsku pušku M-16“, ispričala je.

Sara Nuredin rekla je i da je vojnik prebačen u bolnicu, gde mu je istog trenutka ukazana sva neophodna pomoć.

Podsetimo, prošle sedmice je premijer Iraka Hajder el Abadi zvanično saopštio da je DAEŠ u Mosulu pobeđen, dok je američka vojska saopštila da se trenutno vode borbe kako bi se grad u potpunosti očistio od preostalih terorista.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala