Predstavnik SAD u Donbasu: Ovde je u toku vruć rat

© Sputnik / Valeriй Melьnikov / Uđi u bazu fotografijaPovlačenje teškog naoružanja sa linije dodira u samoproglašenoj Luganskoj Narodnoj Republici
Povlačenje teškog naoružanja sa linije dodira u samoproglašenoj Luganskoj Narodnoj Republici - Sputnik Srbija
Pratite nas
Situacija u Donbasu ne može se opisati kao „zamrznuti konflikt“, već kao „vruć rat“, izjavio je specijalni predstavnik SAD za Ukrajinu Kurt Voker, koji se nalazi u sastavu američke delegacije koja je danas doputovala u istočnu Ukrajinu.

„Doputovao sam lično kako bih se upoznao sa situacijom na licu mesta. Mogu reći da je u pitanju užasna tragedija, budući da znamo da je Ukrajina zemlja koja je u razvoju. Naš glavni zadatak je da uspostavimo teritorijalnu celovitost i suverenitet Ukrajine“, rekao je Voker u intervjuu za televiziju „112 Ukrajina“.

Miting za podršku Novorusiji - Sputnik Srbija
Makron ima plan za Donbas — Putinova reč poslednja

On je takođe naveo da bi SAD trebalo aktivnije da se uključe u proces rešavanja problema Donbasa, kao i da je potrebno pronaći strateško razumevanje konflikta kako bi se rad nastavio.

Upitan da li SAD razumeju da nije u pitanju građanski rat već „agresija Rusije“, Voker je rekao: „Da, mi to razumemo, videli smo kako je konflikt počeo“.

Specijalni predstavnik SAD namerava da u narednih nekoliko dana održi brojne susrete sa predstavnicima „normandijske četvorke“, EU, OEBS-a, kao i sa predstavnicima Velike Britanije koji su zaduženi za rešavanje konflikta u Donbasu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala