Britanci ocrnili Hrvatsku: Ne vozite se vozom, ne spominjite Srbe, pazite na mine

© Flickr / enjosmithSplit , Hrvatska
Split , Hrvatska - Sputnik Srbija
Pratite nas
Britanski magazin „Trevel čenel“ uputio je nekoliko saveta britanskim turistima, koji nameravaju da putuju u Hrvatsku na odmor, kako da se ponašaju u toj zemlji, a među savetima su i da ne koriste vozove, ne spominju Srbe i da paze na mine.

List objašnjava da rat koji se dogodio 1991. godine još živi u glavama mnogih stanovnika, ali i da su Hrvati tokom istorije često bili pod vladavinom drugih — Mađara, Turaka, Austrijanaca, Italijana.

„Međutim, ukoliko Hrvatsku povežete s Jugoslavijom, lako ćete im dići živce. Nemojte ih slučajno zvati Jugoslovenima ili porediti sa Srbima, za neke je to još osetljiva tema“, navodi magazin, prenosi „Indeks“.

Ruski glumac Pjotr Skvjorcov, glavni glumac u filmu (M)učenik Kirila Serebrjenikova - Sputnik Srbija
I Biblija se može izokrenuti na zlo (video)

List turiste upozorava i da paze kuda hodaju, ukoliko se kreću šikarama i šumama u unutrašnjosti, posebno u Slavoniji, Brodsko-posavskoj županiji i u zadarskom zaleđu zbog opasnosti od mina.

Ovaj magazin upozorio je čitaoce i da se voze autobusom, ne i vozom, jer Hrvatske železnice ne povezuju gradove na jugu.

„Hrvatske železnice će vas zbuniti“, piše „Trevel čenel“ i dodaje da su rent-a-kar vozila uglavnom sa ručnim menjačem.

„Ne pričajte mobilnim telefonom dok vozite, to je izričito zabranjeno u Hrvatskoj. Njihovi vozači ponekad agresivno pretiču, pa bolje gledajte put, nego divan krajolik. Lokalci često voze ludo i ne poštuju ograničenje brzine, pa treba biti oprezan u saobraćaju“, upozorava magazin.

Takođe savetuje i da se u toplesu turisti mogu pojaviti na gradskim plažama, ali da budu oprezni na jugu, gde su stanovnici konzervativniji, kao i da to nikako ne rade u blizini crkava.

 

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala