Iznenadno pismo iz Brisela: Ne uznemiravajte, na odmoru smo do septembra

© Flickr / European ParliamentZgrada Evropskog parlamenta u Strazburu
Zgrada Evropskog parlamenta u Strazburu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani poručio je u pismu predsedniku Evropske komisije Žan-Klod Junkeru da su poslanici do septembra na odmoru i da nastoji da ih ne uznemirava u tom periodu. Slično pismo uputio je i predsednicima institucija i tela Evropske unije.

Tajani je u pismu Junkeru datiranom od 13. jula istakao da parlament ide na letnju pauzu, te da ne bi do početka septembra trebalo da se očekuje njegov rad.

Nemačka kancelarka Angela Merkel i premijer Kanade Džastin Trudo na otvaranju samita G20 u Hamburgu - Sputnik Srbija
Merkelova — Ljubi, ljubi, al′ glavu ne gubi (foto)

„Bio bih vam zahvalan ako biste mogli da od datuma prijema pisma obustavite slanje bilo kakvih obaveštenja ili zahteva za odlučivanje o budžetu koje je u nadležnosti EP“, napisao je Tajani.

Zasedanje parlamenta bilo bi neophodno ako bi Komisija želela da prebaci novac iz jednog budžeta u drugi, recimo u slučaju reagovanja na migrantsku krizu. U toku ove godine bilo je 17 zahteva za budžetski transfer.

„Želeo bih da Vas obavestim kao što je uobičajeno da Evropski parlament neće držati ni plenarne sednice ni sastanke odbora u periodu od 12. jula do 30. avgusta“, napisao je Tajani u pismu u koje je Politiko imao uvid.

On je dodao da ne bi bilo fer da se parlament zamara na osnovu „principa lojalne saradnje među evropskim institucijama“ i zatražio od Junkera da „preduzme neophodne mere“ da osigura da letnja pauza parlamenta ostane neometana.

Pismo se završava učtivim pozdravom, navodi Politiko i dodaje da je Tajani slično pismo poslao i predsednicima institucija i tela Evropske unije.

 

Tanjug    

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala