Rusija ispituje radare za blokiranje kosmičkih napada

© Sputnik / Pavel Lisicыn / Uđi u bazu fotografijaRadarski sistem "Krasuha 4" na vojnim vežbama u Sverdlovsku
Radarski sistem Krasuha 4 na vojnim vežbama u Sverdlovsku - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Rusiji je počelo testiranje novog kopnenog sistema za radio-elektronsko ratovanje (REB) koji će zameniti stanice za radio-elektronsko ratovanje „Krasuha 2“ i „Krasuha 4“, rekao je za Sputnjik na avio-salonu MAKS 2017 savetnik prvog zamenika preduzeća „Radio-elektronska tehnologija“ Vladimir Mihejev.
Komandni punkt radarske stanice Voronjež u Kalinjingradskoj oblasti - Sputnik Srbija
Rusija će „videti“ krstareće rakete na hiljade kilometara

Radi se o testiranju sistema REB za sprečavanje pretnji vazdušno-kosmičkog napada. Ovaj sistem razvija kompanija „Radio-elektronska tehnologija“.

„Počeli smo da testiramo novi perspektivni kopneni sistem za radio-elektronsko ratovanje, koji je namenjen blokiranju pretnje od vazdušno-kosmičkog napada. To jest, to je sistem koji će zameniti sisteme ’Krasuha 2‘ i ’Krasuha 4‘, iako se sa njima još uvek nećemo rastati. Za njih smo pripremili program ozbiljne modernizacije“, rekao je Mihejev.

Stanica za radio-elektronsko ratovanje „Krasuha 4“ namenjena je suprotstavljanju avionskim radarima udarne, izviđačke i bespilotne avijacije uslovnog neprijatelja. Mogućnosti širokopojasne stanice za ometanje omogućavaju efikasnu borbu sa svim modernim radarima koji se koriste na različitim tipovima aviona.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala