Simonjanova: Šef CIA nas pohvalio za štednju

© Sputnik / Vladimir Trefilov / Uđi u bazu fotografijaGlavna urednica Sputnjika Margarita Simonjan
Glavna urednica Sputnjika Margarita Simonjan - Sputnik Srbija
Pratite nas
Glavna i odgovorna urednica RT Margarita Simonjan komentarisala je izjavu direktora CIA Majka Pompea da Rusija namerno traži načine da „napakosti“ Amerikancima, između ostalog i u Siriji. On je rekao i da Rusija protiv Vašingtona koristi „meku moć“, a kao primer za to naveo je televiziju RT i agenciju Sputnjik.

„Šef CIA nas je pohvalio što štedimo novac ruskoj državi. Ozbiljno“, napisala je Margarita Simonjan na svom nalogu na Tviteru.

​Prema rečima Pompea, Moskva je naučila da svoje metode uticaja učini efikasnijim, a on je to povezao sa sprovođenjem nekakve „doktrine“ za koju je zaslužan načelnik Generalštaba Oružanih snaga Rusije Valerij Gerasimov. Ona leži u činjenici da „rat može da se dobije sa minimalnim brojem metaka“.

„To jest, čisto ne-vojnim metodama. To se i dešava. Zahvaljujući dejstvima u sajber-prostoru, informativnim kanalima kao što su RT i Sputnjik, kao i drugim sredstvima ’meke moći‘, troškovi za vršenje uticaja značajno su smanjeni“, rekao je Pompeo na bezbednosnom forumu u Aspenu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala