Kusturicu na Jalti dočekuju kao Putina

© AFP 2023 / PABLO PORCIUNCULAEmir Kusturica na koncertu
Emir Kusturica na koncertu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Toplo je na Jalti, uz prosečnih 25 stepeni. U gradu punom turista, koji uživaju u jednom od najlepših letovališta Crnog mora i Mediterana uopšte, s nestrpljenjem se očekuje nedelja, 23. jul, i gostovanje Emira Kusturice i njegove grupe „No Smoking Orchestra“.

Biće to pakleno veče, ističu organizatori, a našeg proslavljenog reditelja Krim će dočekati i pozdraviti kao predsednika Putina.

Koliko je Kusturica voljen i poštovan u Rusiji svedoči i akcija čuvenih „Noćnih vukova“, koji će organizovano stići na koncert i našem reditelju pokloniti zastavu Rusije, u znak zahvalnosti „za razumevanje i ljubav prema ruskom narodu“.

Emir Kusturica - Sputnik Srbija
Kusturica češkoj novinarki: Da li ste vi iz Stejt departmenta

Natalija Poklonska, bivši prokurator Krima, a sada deputat ruske Dume, izjavila je da će sve učiniti da prisustvuje Kusturičinom koncertu.

U publici će biti i Elizaveta, kćerka Dimitrija Peskova, portparola Kremlja i jednog od najbližih Putinovih saradnika, kojoj je nedavno u Groznom domaćin bio Ramzan Kadirov.

To što je Moskva od Jalte udaljena skoro dve hiljade kilometara neće biti prepreka ni brojnim Moskovljanima da zbog Kusturice krenu ka Krimu.

Gostovanje našeg proslavljenog reditelja u ovom delu Rusije ima poseban značaj, pogotovo što je on među prvima podržao njegovo pripajanje matici.

O Kusturičinom gostovanju na Krimu već nekoliko dana opširno govore ruski mediji, apostrofirajući njegovu tvrdnju da je danas na ruskim granicama više vojnika nego u doba Hitlera.

Kusturici se raduje i običan krimski svet, onaj koji je ovde dočekivao Čehova, Tolstoja, Čajkovskog i Puškina.

Nedelja je sve bliža, i veliki Livadski Beli dvorac, u kojem su Čerčil, Ruzvelt i Staljin odlučili o sudbini sveta, već je spreman da ugosti našeg reditelja.

Organizatori planiraju da Kusturicu odvedu i na Lastavičje gnezdo, turistički biser prilepljen uz stenu.

Čeka se samo nedelja, i Jalta će je pamtiti po Kusturici.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala