Pentagon pretpostavlja da je El Bagdadi živ

© AFP 2023 / Prakash SinghVođa DAEŠ-a Abu Bakr el Bagdadi
Vođa DAEŠ-a Abu Bakr el Bagdadi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki ministar odbrane Džejms Matis pretpostavlja da je lider organizacije DAEŠ Abu Bakr el Bagdadi živ, preneo je Rojters. Prema rečima šefa Pentagona, El Bagdadi i dalje „igra ulogu“ u delatnosti DAEŠ-a.

Irački informativni portal „Sumarija njuz“ saopštio je ranije da je izvor u DAEŠ-u priznao da je El Bagdadi poginuo. Prema navodima iračkog portala, organizacija je saopštila da je El Bagdadi poginuo i da će uskoro biti objavljeno ime njegovog naslednika. Nikakvi detalji o pogibiji lidera terorista nisu navedeni. 

Direktor Nacionalnog antiterorističkog centra SAD Nik Rasmusen saopštio je ranije da Sjedinjene Američke Države ne raspolažu informacijama koje potvrđuju da je likvidiran lider DAEŠ-a.

„Nisam video ništa što bi me navelo da poverujem u to da je lider DAEŠ-a uklonjen s bojnog polja“, rekao je Rasmusen.

Ministarstvo odbrane Rusije ranije je saopštilo kako je moguće da je El Bagdadi uništen u napadu ruske avijacije 28. maja u južnom predgrađu Rake i da se ova informacija proverava.

Rasmusen je saopštenje Ministarstva odbrane Rusije nazvao „još jednim u seriji svedočanstava o smrti Bagdadija koja zavređuju relativno malo poverenja“. 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala