Kaznili devojčicu jer je na ulici prodavala limunadu bez dozvole

CC BY 2.0 / Flickr/bradleyolin / Devojčica prodaje limunadu
Devojčica prodaje limunadu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Petogodišnja devojčica u istočnom Londonu kažnjena je sa 150 funti (167 evra), zato što je prodavala limunadu prolaznicima koji su išli na obližnji festival.

Devojčicin otac Andre Spajser rekao je da je njegova ćerka postavila mali štand u Majl Endu, u istočnom Londonu, gde prolaze hiljade ljudi na putu za festival „Lavboks“.

Spajser kaže da se njegova ćerka, nakon što je kažnjena, uplakana okrenula prema njemu i rekla: „Tata, uradila sam nešto loše“.    

„Samo je htela da ulepša ljudima raspoloženje. Bila je mnogo ponosna na sebe“, priseća se Spajser, dodajući da je čašu limunade naplaćivala 50 penija (malo više od pola evra).    

„Posle nekog vremena prodavanja limunade, četiri policajca su joj prišla. Bio sam prilično šokiran kada su upalili kameru i počeli da nam čitaju pravilnik, objašnjavajući da nema dozvolu za prodaju“, kaže Spajser.  

Tada se njegova ćerka okrenula prema njemu i kroz suze vikala: „Uradila sam nešto loše“.

Gradski savet je odmah poništio napisanu kaznu.

„Veoma nam je žao što se ovo desilo. Očekujemo od naših pripadnika da pokažu malo zdravog razuma i da svoju moć koriste razumno. To se ovde, očito, nije desilo“, rekao je portparol gradskog saveta.

Izvor: RTS

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala