Američka vojska na Kosovu dobila novog komandanta

© Sputnik / Brankica RistićVojnici u bazi Bondstil na Kosovu
Vojnici u bazi Bondstil na Kosovu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američka vojska u sastavu Kfora na Kosovu dobila je novog komandanta, pukovnika Majka Spraginsa, a primopredaja dužnosti izvršena je u bazi Bondstil u blizini Uroševca.

RTK 2 prenosi da je pukovnik Korvin Lusk iz vojske SAD predao komandu nad američkim Kforom novom komandantu Spraginsu.

Bondstil - Sputnik Srbija
EKSKLUZIVNO: Bondstil izbliza (prvi deo)

Navodi se da je odlazeći komandant Lusk ponovio da mir na Kosovu neće biti narušen, sa čime se složio i novi komandant.

„Kfor je u proteklih 18 godina osigurao mir i bezbednost na Kosovu za sve, i to će se nastaviti i u budućnosti. Jedina stvar koju želim da poručim svima je sledeće: Naše snage su pripremljene za osiguravanje nacionalne stabilnosti i bezbednosti u svakom slučaju“, poručio je Spragins.

Novi komandant američkih snaga u okviru Kfora je naveo da je zahtev za dodatan broj vojnika na Kosovu odluka koja mora da bude doneta na najvišem nivou.

Bondstil - Sputnik Srbija
EKSKLUZIVNO: Bondstil izbliza — vojni sektor (drugi deo)

„Vojnici Kfora na Kosovu imaju mandat da osiguraju bezbednost na Kosovu na osnovu Rezolucije 1244. Kfor zajedno sa drugim međunarodnim faktorima, uključujući i EU, snažno podržava stabilnost i mir na Kosovu. Takođe snažno podržavamo dijalog između Kosova i Srbije jer je to jedini način za stabilnost“, kazao je pukovnik američke vojske.

Navodi se da je Kfor pojačao američke trupe na Kosovu za još 500 vojnika i da su trupe SAD odgovorne za bezbednost istočnog dela Kosova.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala