Uhapšena Saudijka koja je ulicom šetala u suknji

Pratite nas
Jednu Saudijku privela je policija nakon što je na internetu objavljen video-snimak na kojem se vidi kako šeta pustom ulicom u kratkoj suknji i majici, javila je saudijska državna televizija „Ehbarija”.

Video-snimak razgnevio je neke korisnike društvenih mreža u konzervativnoj muslimanskoj kraljevini, koji su svoja reagovanja objavili uz haštag „Suditi modelu Hulud“ —što je ime koje žena koristi u aplikaciji „Snepčet“, prenosi Rojters.

Mnogi kritičari podelili su na svojim nalozima na društvenim mrežama sporni video-snimak, zamrljavši njene nage noge i stomak.

Korisnici su identifikovali ulicu kojom žena hoda, između zidova koji se izdižu sa strane, kao deo sela Ušaikir, koje pripada saudijskoj kulturnoj baštini.

Rijadska policija privela je ženu koja se pojavila nepristojno odevena u Ušaikiru i uputila je javnom tužiocu, navela je televizija „Ehbarija” na svom zvaničnom nalogu na Tviteru, uz popularni haštag.

Saudijska Arabija se pridržava strogog tumačenja islama i zahteva od saudijskih žena da nose konzervativnu odeću, napominje britanska agencija.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala