Bela kuća objavila šta je Trampov sin razgovarao sa ruskom pravnicom

© REUTERS / Eric ThayerBela kuća u Vašingtonu
Bela kuća u Vašingtonu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sin američkog predsednika Donald Tramp Mlađi i pravnica iz Rusije Natalija Veseljnicka na sastanku su razgovarali samo o pitanju usvajanja dece i „zakonu Magnitski“, izjavio je na brifingu portparol Bele kuće Šon Spajser.
Predsednik SAD Donald Tramp tokom telefonskog razgovora sa saudijskim kraljem Salmanom - Sputnik Srbija
Bivši Trampov savetnik: Tokom kampanje nismo razgovarali o Rusiji

„Koliko mi znamo, (na sastanku) se nije desilo ništa što bi moglo dovesti do zaključka da je razgovarano o nečemu drugom osim usvajanju dece i ’zakonu Magnitski‘“, rekao je Spajser.

Poslednjih dana u SAD se razvio skandal o Donaldu Trampu Mlađem. Mediji su saznali da se on 2016. sastao sa ruskom advokaticom Natalijom Veseljnickom, koja navodno „ima veze u Kremlju“ i koja je obećala da će mu dati kompromitujuće informacije o bivšoj američkoj predsedničkoj kandidatkinji Hilari Klinton. Tramp Mlađi je izjavio da Veseljnicka nije imala nikakve značajne informacije. Prema njegovim rečima, na sastanku je razmatran problem usvajanja dece, što je i bio cilj razgovora, a navodno postojanje kompromitujućih informacija iskorišćeno je samo kao „izgovor za sastanak“.

Veseljnicka je izjavila da nikada nije radila za rusku vladu. Ona je takođe demantovala da je imala bilo kakve informacije o Klintonovoj.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala