Medojević: Katnić se ponaša kao Višinski

© AFP 2023 / ANDREJ ISAKOVICLider Pokrate za promjene Nebojša Medojević
Lider Pokrate za promjene Nebojša Medojević - Sputnik Srbija
Pratite nas
Lider Pokreta na promjene Nebojša Medojević nakon dvočasovnog saslušanja u Specijalnom državnom tužilaštvu ocenio je da je proces protiv njega politički montiran i da je posredi odmazda glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića zbog njegove javno izgovorene reči.

On je pred tužiteljkom Vukčević istakao da tužilaštvo nije prikupilo niti jedan dokaz u procesu na kojem je osumnjičen da je navodni organizator kriminalne grupe koja je navodno prala novac.

Nebojša Medojević - Sputnik Srbija
Medojević: Đukanović želi erdoganizaciju Crne Gore

„Radi se o privatnoj pozajmici novca čoveka koji je dokazao da je novac legalan“, kazao je Medojević na konferenciji za novinare.

Medojević je takođe istakao da je odbio da odgovara na pitanja tužioca, ali da će odgovarati na pitanja suda, što je objasnio tvrdnjom da Specijalno državno tužilaštvo ne postupa profesionalno.

Na konferenciji su pored Medojevića govorili i njegovi advokati — Feđa Dimović i Dražen Medojević.

Medojevićev advokat Feđa Dimović povodom ovog procesa saopštio je da se „specijalni državni tužilac Katnić ponaša kao nekada sovjetski tužilac Višinski koji je govorio: ’Dajte mi čoveka, ja ću naći zločin‘“.

Drugi branilac lidera Pokreta za promjene, advokat Dražen Medojević, saopštio je da je slučaj potpuno jasan i pozvao sudije da vode računa o svom kredibilitetu. „Ako budete radili u skladu sa zakonom, jasno je kako će ova priča biti završena“, poručio je on sudijama.

Medojeviću je poziv za saslušanje u Specijalnom tužilaštvu poslat prošle srede, a predhodno mu je Skupština skinula imunitet krajem juna nakon čega je proveo skoro sedam dana u zgradi Parlamenta.    

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala