Egipat: Poginulo pet, ranjeno šest policajaca

© AP Photo / Amr NabilKola hitne pomoći u Egiptu
Kola hitne pomoći u Egiptu - Sputnik Srbija
Pratite nas
U eksplozijama dve bombe na putu ka poluostrvu Sinaj danas je poginulo pet pripadnika egipatske policije, a ranjeno šest, saopštile su snage bezbednosti u Egiptu.
Hurgada - Sputnik Srbija
Napad na turiste u Egiptu (foto, video)

U gradu Arišu, prestonici provincije Severni Sinaj, poginulo je pet policajaca i ranjena su trojica, nakon što je njihovo oklopno vozilo prošlo na putu pored bombe koja je u tom trenutku eksplodirala.

Drugo oklopno vozilo je ubrzo stiglo do mesta nesreće, nakon čega je eksplodirala i druga bomba, ranivši trojicu policajaca.

Kako navodi Rojters, bombe su na put postavili ekstremisti koji su čekali da policijska vozila naiđu, a zatim ih daljinski aktivirali. Odgovornost za napad još niko nije preuzeo.

Međutim, kako navodi agencija, Egipat se suočava sa pobunom koju predvodi DAEŠ u Severnom Sinaju, gde su od 2013. poginule stotine vojnika i policajaca, kada je vojska srušila islamskog predsednika Mohameda Morsija nakon masovnih protesta.

Egipatska policija - Sputnik Srbija
Kairo: Sukob policije i stanovnika

DAEŠ je takođe u prethodnim mesecima izveo veći broj napada na snage bezbednosti na kopnu i na koptske hrišćane, pri čemu je poginulo oko stotinu Kopta od decembra.

Vojni avioni izvodili su vazdušne napade u područjima istočno od Ariša i južno od grada na granici Šeik Zuveid, navodi agencija.

Najmanje 23 vojnika poginula su kada su automobili sa bombašima-samoubicama prošli kroz dva vojna kontrolna punkta u Severnom Sinaju u petak, za šta je DAEŠ preuzeo odgovornost.

 

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala