Avioni, helikopteri, drumska vozila: Rusija predstavila nova dostignuća na MAKS-u

© Sputnik / Ramilj Sitdikov / Uđi u bazu fotografijaMiG-35
MiG-35 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Na Međunarodnom avio-salonu MAKS 2017, koji će ove godine okupiti učesnike iz više od 25 zemalja sveta, biće predstavljeni mnogi najnoviji prototipovi avio i kosmičke tehnike, kao i rakete, ali i PVO sistemi i oklopnjaci. Sputnjik vam predstavlja neke od najinteresantnijih modela.

Novi avio-kompleks (MiG-35)

Glavni događaj avio-salona biće predstavljanje lakog lovca generacije „4++“ MiG-35, koji bi trebalo da zameni svima poznat MiG-29, koji je na dužnosti u ruskoj vojsci. Trenutno se vrše poslednja ispitivanja, a očekuje se da će njegova masovna proizvodnja početi za dve godine.

Prema rečima direktora korporacije „MiG“ Ilije Tarasenka, novi avion više pripada petoj generaciji nego četvrtoj, a biće opremljen najnovijim naoružanjem i nevidljiv za protivnike.

„Ruski vitezovi“, vazduhoplovna grupa pilotske akrobatike Ratnog vazduhoplovstva Rusije. - Sputnik Srbija
Najbolji ruski piloti čine čuda na nebu iznad Moskve

Pomoć Specnazu

Na salonu će biti predstavljen i najnoviji helikopter Mi-171Š-VN, u pitanju je transportna letelica za snage specijalnih operacija. U pitanju je modifikacija osnovnog modela Mi-171 koji se prvi put pojavio 1990. godine. Helikopter će biti u stanju da ponese 13.500 kilograma i da leti brzinom od 280 kilometara na čas.

Pritom, pod helikoptera je ojačan kevlarom, a opremljen je i uređajima za radiolokacionu borbu.

Savremeni „kukuruznik

Još jedna premijera na ovogodišnjem MAKS-u će biti avion sa dva para krila TVS-2DTS koji je konstruisao Sibirski naučno-istraživački institut za avijaciju „S. A. Čapligin“. On je napravljen po programu perspektivnog lakog višenamenskog aviona u okviru Državnog programa razvoja male avijacije Ministarstva za industrijski razvoj Rusije. Ova letelica se može koristiti za prevoz putnika, tereta i u poljoprivredne svrhe. U suštini, TVS-2DTS je zamena An-2 koji je prvi put poleteo 1947. godine. U SSSR-u ona je dobila ime „kukuruznik“ jer se koristila za sejanje kukuruznih polja. U vojno-transportnoj avijaciji Rusije An-2 je jedini predstavnik letelice superlake klase.

Vojna mašinerija na vežbi na poligonu Alabino: Šilka, Strela 10, dve Tunguske, Tor M2U i Pancir S1 - Sputnik Srbija
Testiran jedinstveni ruski odbrambeni sistem „Tor M2“

An-2 se još uvek smatra najekonomičnijom i najpouzdanijom letelicom za mala rastojanja. To je jedini avion u svetu koji se za 60 godina proizvodio u desetine varijanti. 

Begalot operativnog izviđanja

MAKS 2017 nije mogao da prođe bez demonstracije kopnene vojne tehnike. Na aerodromu u Žukovskom su uvek predstavljani najbolji PVO (S-300, S-400, „Buk“, „Tor“, „Pancir“) i oklopne tehnike (T-90, različite opcije oklopnih transportera, oklopnih automobila).

„Triton“ je drumsko vozilo sa krilima i tihim propelerom koje može da se kreće u vodi, vazduhu i zemlji.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala