Engleskinja ukrala sopstveni bicikl

© AFP 2023 / PETER PARKS Točak klasičnog bicikla Mozer na sajmu bicikala u Sidneju
Točak klasičnog bicikla Mozer na sajmu bicikala u Sidneju - Sputnik Srbija
Pratite nas
Stanovnica Bristola ukrala je bicikl koji joj je dan ranije ukrao čovek koji je pokušao da ga proda preko Fejsbuka, prenosi list „Bristol post“.

Dženi Morton Hemfriz ostavila je bicikl u centru grada pored medijskog centra „Voteršed“ da bi doručkovala. Kada se vratila, shvatila je da je ukraden i pozvala policiju.

Posle toga žena je na Fejsbuku objavila fotografiju bicikla i molbu da joj se pomogne u potrazi. Uskoro je jedan od korisnika društvene mreže pronašao oglas za prodaju njenog ukradenog transportnog sredstva. Nije poznato da li je oglas postavio lopov.

Dženi su predložili da postavi zamku i odgovori na oglas. Ona je pitala policiju da zajedno sa njom ode na sastanak sa „prodavcem“ i da ga pritvore, ali ju je policija odbila. Onda je odlučila da jednostavno ukrade svoj bicikl, iako su joj policajci savetovali da to ne čini.

Devojka na sastanak otišla sa prijateljem.

„Pravila sam se da sam zainteresovana za kupovinu i postavljala različita glupa pitanja o biciklu“, ispričala je ona za „Bristol post“. „Rekla sam da je sedište previsoko i pitala da li mogu da ga probam“.

Posle toga mu je dala kutiju cigareta i ključeve da bi on pustio bicikl i dao joj da ga provoza. Dženi je sela na svoj dvotočkaš i brzo otišla.

Prema pisanju lista, Dženin prijatelj koji je bio prisutan tokom „transakcije“, ispričao joj je da je „prodavac“ neko vreme stajao zbunjen, a onda je neko viknuo: „Neće se vratiti“. Tada je proverio „dragocene stvari“ koje mu je ona dala na čuvanje i video da je kutija cigareta prazna, a da ključeve svejedno nikako ne može da iskoristi.

Ironično, to su bili ključevi lanca koji je napadač presekao da bi ukrao Dženin bicikl 18 sati ranije.

„Policija je dobila broj jednog od momaka (povezanog sa prodajom ukradenog bicikla), ali nije mogla ništa da uradi, jer im je on rekao da ga je kupio noću u kafiću, pa nikako nisu mogli da ga izvedu pred lice pravde. Ali meni je drago što je bicikl ponovo kod mene“, rekla je Dženi.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala