Crnogorski ministar odbrane: Nećemo u rat, članstvo u NATO-u u kontekstu promocije

© AFP 2023 / Savo PRELEVIC /Podizanje crnogorske zastave u sedištu NATO-a
Podizanje crnogorske zastave u sedištu NATO-a - Sputnik Srbija
Pratite nas
Crna Gora svoje vojnike neće upućivati u rat ni protiv Srba, ni protiv Albanaca na Kosovu, već će ih angažovati samo u kontekstu promocije, očuvanja i jačanja regionalnog i globalnog mira i bezbednosti, poručio je ministar odbrane Predrag Bošković, prenela je RTCG.
Podizanje crnogorske zastave u sedištu NATO-a - Sputnik Srbija
Bilans „državnog udara“: Crna Gora u NATO, opozicija u zatvor, zemlja u haos

On je u intervjuu agenciji „Mina“ rekao da je njegova nedavna izjava istrgnuta iz konteksta na „veoma maliciozan“ način, svojstven „pojedinim medijima koji zagovaraju nazadnu i odavno prevaziđenu politiku i ne mire se sa činjenicom da je Crna Gora samostalna država, a kamoli država koja je po svim parametrima lider u regionu“.

Prema njegovim rečima, Crna Gora će kao pouzdan saveznik, u skladu sa svojim kapacitetima, doprinositi uspostavljanju i jačanju mira, kao što je radila i do sada, učešćem u međunarodnim misijama.

„U tom kontekstu, naša država, sada i u svojstvu članice NATO-a, u svakom svom angažmanu promovisaće isključivo mir i stabilnost, bilo da se radi o regionalnom, ili o međunarodnom kontekstu“, istakao je Bošković.

To je, kako je kazao, bila jedina poruka njegove izjave.

„Crna Gora svoje vojnike neće upućivati u rat ni protiv Srba, ni protiv Albanaca na Kosovu, već će ih angažovati samo u kontekstu promocije, očuvanja i jačanja regionalnog i globalnog mira i bezbednosti bilo da je u pitanju Kosovo ili neka druga teritorija koja je zajednički dogovor 29 članica Severnoatlantskog saveza“, poručio je Bošković.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala