Stounov film uspavao Putina

© REUTERS / Alexander Zemlianichenko/POOLPredsednik Rusije Vladimir Putin govori na konferenciji za medije nakon samita G20 u Hamburgu
Predsednik Rusije Vladimir Putin govori na konferenciji za medije nakon samita G20 u Hamburgu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da ga je na snimanje filma američkog režisera Olivera Stouna „Putinovi intervjui“ nagovorio njegov portparol Dmitrij Peskov.
Američki filmski reditelj Oliver Stoun - Sputnik Srbija
Stoun: Putin je jak lider kao Ruzvelt

„Gde je krivac — gospodine, druže, Peskove? Nešto se sakrio, nema ga. On je taj koji me je jednom nagovorio“, rekao je Putin sa osmehom, tokom razgovora sa zaposlenima u Lebedinskom rudarsko-prerađivačkom kombinatu. 

Putin je priznao da mu je prva reakcija bila nedoumica, kome je to potrebno, jer svi ionako znaju sve, a on čak i ne zna o čemu da govori.

Međutim, Peskov ga je ubedio, objašnjavajući to činjenicom da je Stoun veoma poznati režiser, dobitnik Oskara, koji će film snimati, pre svega, za američku publiku, i da naglasak neće biti na Putinu, već na Rusiji uopšte, što je važno, jer će američkoj publici omogućiti da sazna o Rusiji što je moguće više.

Putin je rekao da se tada zapitao: „Koliko će objektivno on pokazati ono što mu kažem? Da li će on tamo nešto iseći, komentarisati, izvrnuti“.

Prema njegovim rečima, Peskov je priznao da to ne može da garantuje, ali da računa na Stounovu pristojnost.

Američki režiser Oliver Stoun na dodeli Evropske književne nagrade u Briselu - Sputnik Srbija
Satanizacija Putina neće smanjiti međunarodne tenzije

„Pristao sam. Nisam gledao na to kao na projekat“, rekao je Putin.

„To nije kao kada se priprema neki film, scenografija, pitanja. Štaviše, on je čovek koji vas ni na šta ne priprema, samo dolazi i pita“, dodao je predsednik.

On je priznao da još uvek nije u potpunosti pogledao ovaj film.

„Otkriću vam tajnu — gledao sam taj film kada sam leteo iz inostranstva avionom. A pošto sam tamo malo spavao, u avionu sam ga gledao i zaspao, tako da ga nisam odgledao do kraja, ali ću to obavezno uraditi“, rekao je predsednik. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala