Vučić: Hvala na pozivu, neću na Prajd

© Sputnik / Radoje PantovićPozicija predsednika mi omogućava da se bavim strateškim i suštinskim pitanjima.
Pozicija predsednika mi omogućava da se bavim strateškim i suštinskim pitanjima. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da se neće odazvati pozivu da učestvuje na Paradi ponosa, najavljenoj za 17. septembar, ali je ponovio da je njegova obaveza da se svima na tom skupu garantuju prava i slobode.
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Vučić Briselu: Dajte nam okvir, da građane stimulišemo

„Nemam nameru da idem. Nisam neko ko je oduševljen takvom manifestacijom. Bez obzira na to, moja obaveza je, i to sam uspeo da ostvarim, da se njima garantuje pravo da čine ono što je deo njihove slobode i njihovih prava i zbog toga sam zadovoljan“, rekao je Vučić novinarima u Solunu.

On, međutim, nema nameru da u tome učestvuje.

„Ne pada mi na pamet. I to je moje pravo da odbijem, da šetam gde hoću i kad hoću. Hvala na pozivu. Neću“, rekao je Vučić komentarišući to što su ga organizatori Prajda pozvali da bude na čelu kolone.

On je naznačio da je posao države da obezbedi da se svi prošetaju gde hoće i kako hoće, i da se svima garantuju sve slobode i prava.

Takođe, dodao je da je svako drugi od predstavnika vlasti, iz Predsedništva ili Vlade Srbije, slobodan da ide kud hoće, ali da on lično neće ići na Prajd.

„Neću da idem i neću da se izgovaram da imam pametnija posla ili bilo šta drugo. Svakako da ću da radim nešto za šta smatram da će više da koristi Srbiji“, zaključio je Vučić.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala