NATO na strani fašističkih oficira protiv Rusije

© Sputnik / Kirill Kallinikov / Uđi u bazu fotografijaMarija Zaharova
Marija Zaharova - Sputnik Srbija
Pratite nas
Zvanična predstavnica MIP-a Rusije Marija Zaharova pozvala je javnost da prekine pokušaje NATO-a da revidira istoriju. Ona je tako odreagovala na objavljeni video-snimak na Tviteru Severnoatlantske alijanse o borcima protiv sovjetske vlasti u Baltiku.

„Ne budite ravnodušni, to je falsifikovanje istorije koju namerno širi NATO sa ciljem potkopavanja rezultata Nirnberškog procesa. I to mora da se spreči! Ako je danas Bandera heroj, ’šumska braća‘ — partizani koji spasavaju Baltik, šta će biti sutra?“, napisala je Zaharova na svojoj stranici na Fejsbuku.

Podsetimo, Stepan Bandera bio je kontraverzni ukrajinski političar i nacionalista koji je osnovao Organizaciju ukrajinskih nacionalista (OUN), a ubijen je 1959. godine u Minhenu.    

Predstavnica MIP-a je podsetila da su „šumska braća“ organizacija u kojoj su se nalazili oficiri SS-a, od čijih diverzija su stradale hiljade civila. Zaharova je podsetila da su organizaciju do sredine ’50-ih godina pomagale zapadne specijalne službe, što NATO dobro zna.

Juče je NATO objavio snimak o takozvanoj „šumskoj braći“ koja su se borili protiv sovjetskih vlasti u Baltiku ’40-ih i ’50-ih godina, nazvavši ih borcima protiv „sovjetske okupacije“. Video-snimak govori o 50.000 stanovnika pribaltičkih republika koji su vodili borbu protiv sovjetske vlasti nakon Drugog svetskog rata.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala