Besni Pas nahvalio „Oluju“: Izučavamo je u školama!

© REUTERS / Virginia MayoMinistar odbrane SAD Džejms Matis dolazi na ministarsku konferenciju NATO-a u Briselu
Ministar odbrane SAD Džejms Matis dolazi na ministarsku konferenciju NATO-a u Briselu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Hrvatski ministar odbrane Damir Krstičević sreo se danas u Vašingtonu sa američkim ministrom odbrane Džejmsom Matisom, a sastanak je počeo razgovorom o operaciji „Oluja”, za koju je Matis istakao da je primer vojne akcije koja se izučava i u američkim vojnim školama.
Srpske izbeglice posle hrvatske akcije Oluja - Sputnik Srbija
„Oluja“ — dan kada je Hrvatska očišćena od Srba

„Uskoro će biti 22. godišnjica operacije koja je poznata pod nazivom ’Oluja‘. To je operacija koja se ovde u Americi proučava i pokazuje šta dobro predvođena, dobro opremljena i dobro istrenirana snaga, politički dobro predvođena, može da napravi i preokrene. Posebno poštujemo vas, svog saveznika, jednu malu zemlju koja se bori znatno iznad svoje kategorije“, poručio je Matis hrvatskom ministru odbrane, prenosi „Jutarnji list“.

Krstičević je nakon sastanka za HRT rekao da je sa Matisom razgovarao o „doprinosu međunarodnoj bezbednosti, terorizmu, NATO-u, političkoj bezbednosnoj situaciji u okruženju Hrvatske, u jugoistočnoj Evropi, jačanju obrambene saradnje i američkoj potpori razvoju hrvatske vojske“.

Matis je ponovio da Hrvatska može da bude primer države NATO-a, pohvalivši doprinos hrvatskih vojnika, kazao je Krstičević.

Kako prenosi „Jutarnji list“ jedna od tema razgovora dvojice ministara bila je i vojna avijacija

„Korak smo bliže kupovini američkih aviona. Odluku o tome ćemo doneti do kraja godine“,

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala