„Kasperski“ u geopolitičkoj igri Rusije i SAD

© Sputnik / Vladimir Astapkovich / Uđi u bazu fotografija"Laboratorija Kasperski" u Moskvi
Laboratorija Kasperski u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Administracija predsednika SAD Donalda Trampa izuzela je „Laboratoriju Kasperski“ sa dva spiska isporučilaca čiji proizvodi mogu da se koriste u državnim strukturama, javlja Rojters.
Laboratorija Kasperski - Sputnik Srbija
„Laboratorija Kasperski“ pod budnim okom Amerike

Navedeno je da su proizvodi ruske kompanije izbrisani sa spiskova Administracije zajedničkih službi SAD koji sadrže imena isporučilaca sa kojima je dozvoljeno zaključivati dogovore o pružanju usluga u oblasti informacionih tehnologija i digitalne opreme. Prema rečima predstavnika resora, ova odluka je doneta „nakon pažljivog razmatranja“.

Rukovodstvo „Laboratorije Kasperski“ je saopštilo da je to privatna kompanija koja nema političke veze, ali da se našla uvučena u geopolitičku borbu. 

U američkim medijima su se poslednjih meseci više puta pojavljivale spekulacije da „Laboratorija Kasperski“ tesno sarađuje sa obaveštajnim službama Rusije. Direktor firme Jevgenije Kasperski je početkom jula izjavio u intervjuu za Asošijeted pres da je spreman da preda američkim vlastima izvorni kod programa koji izrađuje kako bi demantovao moguće sumnje.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala