Tatjana Tagirov — borac za istinu i običnog čoveka

© SputnikTanja Tagirov
Tanja Tagirov - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Udruženju novinara Srbije u Beogradu održana je komemoracija povodom smrti novinarke nedeljnika „Vreme“ Tatjane Tagirov. Njeni tekstovi ostaće zapamćeni po borbi za ljudska prava običnog čoveka, istaknuto je na komemoraciji.

Odgovorni urednik „Vremena“ Filip Švarm je rekao da je Tanja Tagirov bila ona koja ih je okupljala, „dobri duh“ redakcije, s kojom nikad nisu bili sami.

Tanja Tagirov je, ocenio je on, pomerila standarde novinarstva ne samo u Srbiji i Hrvatskoj nego u bivšoj Jugoslaviji, i njeni tekstovi, pogotovo oni iz pravosuđa, ostaće upamćeni po borbi za istinu, za običnog čoveka, za ljudsko biće.

Tanju nikad nije fascinirao niko ko je imao mrvicu vlasti, a kamoli mnogo vlasti… Ona se uvek borila za običnog čoveka, za pravdu. Njena pravdoljubivost nije imala cenu, ukazao je Švarm.

Pročitana je poruka predsednika Hrvatskog novinarskog društva Saše Lekovića, koji je naglasio da je smrt Tatjane Tagirov veliki gubitak i za novinare u Hrvatskoj.

U poruci je istaknuto da je Tanja Tagirov, bez obzira gde i za koga pisala, dala veliki doprinos novinarstvu u Hrvatskoj.

Tatjana Tagirov je umrla u petak u Beogradu u 56. godini, posle kraće i teške bolesti.

Rođena je 1961. godine u Zagrebu. Pravni fakultet završila je na Sveučilištu u Zagrebu i u tom gradu je i počela novinarsku karijeru. U Beogradu je živela od 2000. godine. Od ranih devedesetih pisala je za „Vreme“.

Ispraćaj na kremaciju je sutra, od 12.00 u kapeli na Novom groblju u Beogradu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala