Predlog za saradnju o sajber-bezbednosti ne znači da će odmah proraditi radna grupa

© FlickrInternet bezbednost
Internet bezbednost - Sputnik Srbija
Pratite nas
Razmatranje pitanja o formiranju radne grupe između Rusije i SAD o sajber-bezbednosti ne znači da će ona odmah početi da radi, važno je da je Vašington spreman da razmotri mogućnost saradnje sa Rusijom u ovoj oblasti, saopštila je predstavnica predsednika Rusije u G20 Svetlana Lukaš.
Haker za kompjuterom - Sputnik Srbija
Tramp već sumnja u dogovor sa Putinom

„Pitanja o sajber-bezbednosti su ključna, između ostalog i u odnosima između Rusije i SAD. Koliko ja znam, o ovom pitanju razgovaralo se najmanje 40 minuta na sastanku dvojice predsednika (u Hamburgu). Razmatrana su pitanja zajedničke saradnje u ovoj oblasti. Predsednik Putin predložio je da se formira radna grupa, ali to ne znači da će ona odmah početi da radi, odmah od sutra. To se više može smatrati kao interpretacija“, rekla je Lukaševa na brifingu.

Prema njenim rečima, glavno je to što su SAD spremne da razmatraju saradnju u toj oblasti.

„Dalje ćemo videti, možda će to biti radna grupa, a možda saradnja na platformi Ujedinjenih nacija. U svakom slučaju, naše dve zemlje moraju da razgovaraju o ovim pitanjima. Upravo o tome su se i dogovorili predsednici“, naglasila je ona.

Predsednik SAD Donald Tramp tokom sastanka sa ruskim liderom Vladimirom Putinom u Hamburgu - Sputnik Srbija
Tramp: Sa Putinom sam se dogovorio da spasavamo živote

„Nisam rekla da je radna grupa formirana i da će raditi. Rekla sam da će biti saradnja u ovoj oblasti. Predlog za formiranje konkretne bilateralne radne grupe dat je na sastanku, ali niko osim učesnika ne zna u kakvoj formulaciji je to predloženo i kako je na to reagovao predsednik (SAD Donadl) Tramp“, objasnila je ona.

Ona je dodala da Moskva veruje da će Rusija i SAD sarađivati u oblasti sajber-bezbednosti u formi koji odgovara obema stranama, dodala je Lukaševa. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala