Džen Psaki — kad Amerika spadne na ovakve eksperte

© AP Photo / Evan VucciPredsednici Rusije i SAD Vladimir Putin i Donald Tramp na samitu G20 u Hamburgu
Predsednici Rusije i SAD Vladimir Putin i Donald Tramp na samitu G20 u Hamburgu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski senator Aleksej Puškov komentarisao je reči bivše predstavnice Stejt departmenta Dženifer Psaki da je Tramp upao u Putinovu zamku na sastanku dvojice lidera u Hamburgu.
Džen Psaki - Sputnik Srbija
Džen Psaki: Rusi očekivano pobedili Trampa

Psaki je kritikovala Donalda Trampa zbog nedovoljne pripreme za sastanak sa Putinom, koji je ona opisala kao „najvažniji diplomatski događaj ovog leta“. Ona je takođe optužila američkog predsednika da nije izvršio pritisak po pitanju „mešanja“ Rusije u izbore.

Komentarišući reči američkog diplomate, Puškov je doveo u pitanje ekspertske sposobnosti Psakijeve i podsetio na njene geografske greške.

„Da biste se pročuli kao stručnjak u SAD dovoljno je da izjavite: ’Tramp je upao u Putinovu zamku‘. Eto i Psakijeva, koja ne razlikuje Iran od Iraka, jeste stručnjak Si-En-Ena“, napisao je Puškov na svom nalogu na Tviteru.

​Senator je istakao i da pojavljivanje Psakijeve kao stručnjaka predstavlja pokazatelj intelektualnog nivoa američke političke klase.

„Kada se Psakijeva, koja zasmejava svet svojim neznanjem, pojavljuje kao ekspert, to mnogo govori o intelektualnom nivou američke političke klase“, dodao je Puškov.

​Putin i Tramp održali su svoj prvi sastanak 7. jula na marginama samita G20 u Hamburgu. Očekivalo se da će pregovori trajati oko pola sata, ali su dvojica lidera razgovarala više od dva sata.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala