Srbi saslušani zbog ubistva na Zakintosu, posetio ih konzul

© REUTERS / Michalis KaragiannisGrčka policija
Grčka policija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Srpski državljani uhapšeni na Zakintosu preliminarno su saslušani u policiji, a istražni sudija saslušaće ih u utorak 11. jula, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

U saopštenju se navodi da je privedene srpske državljane danas obišao počasni konzul Srbije na Kefaloniji Viktor Ruhas, koji je razgovarao sa njima i načelnikom grčke policije na Zakintosu.

Uhapšeni srpski državljani nisu imali primedbe na tretman u pritvoru, navodi se u saopštenju.

Ambasada je u kontaktu sa nadležnim grčkim organima i pruža našim državljanima svu raspoloživu konzularnu pomoć.

Zakintos - Sputnik Srbija
Ministarstvo: Šest Srba uhapšeno na Zakintosu

Osmorica osumnjičenih za ubistvo Amerikanca na Zakintosu, među kojima je šest srpskih državljana, optužena su za teško krivično delo ubistva sa predumišljajem, preneli su danas grčki mediji.

Oni su kasno sinoć izvedeni pred sudiju pošto su u petak uhapšeni zbog ubistva Bakarija Hendersona u Laganasu, prenosi „Katimerini“.

Osumnjičeni su vraćeni u pritvorsku jedinicu policijske uprave na Zakintosu, gde će ostati do utorka ujutru, kada će biti izvedeni pred istražnog sudiju, navodi sajt „Imerazante“.

Portal prenosi da je, prema jednoj verziji događaja, do svađe koja je dovela do tragedije došlo zbog selfija američkih turista, među kojima je bio i nastradali Henderson, sa konobaricom kafića.

 

Tanjug
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala