Priština bez prava glasa u Svetskoj carinskoj organizaciji

© Sputnik / Ruslan Krivobok / Uđi u bazu fotografijaPriština
Priština - Sputnik Srbija
Pratite nas
Na današnjem zasedanju Svetske carinske organizacije o pristupanju tzv. države Kosovo ovoj organizaciji, Kosovu je oduzeto pravo glasa, i pitanje njihovog prijema u SCO ostalo je suspendovano do daljeg, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.
Interpol - Sputnik Srbija
Kosovo u Interpolu — srpske lidere hapse po svetu

Vanredna sednica Saveta zakazana je za kraj godine, a do tada važi odluka iz 2012. da je prijem Kosova u Svetsku carinsku organizaciju preuranjen.

U međuvremenu, predloženo je formiranje radne grupe koja će da razmotri slučaj Kosova i Savetu predloži rešenje za budući status, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo spoljnih poslova, Kancelarija za KiM i Uprava carine zajednički su radili na osporavanju nelegitimnog pokušaja primanja Kosova u Svetsku carinsku organizaciju.

Belgija, kao depozitar konvencije, i Sekretarijat SCO su, naime, suprotno odluci Saveta SCO iz 2012. da je „prijem Kosova preuranjen do daljnjeg“, pokušali da prime tzv. državu Kosovo u ovu instituciju i stave raspravu na dnevni red, što je naišlo na protest Srbije i još dvadesetak zemalja, navodi se u saopštenju.


Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala